HRI_4808

ONS PEDAGOGISCH
PROJECT

MISSIE

Het pedagogisch project van onze school is ingebed in het project van de katholieke dialoogschool. Op onze school verwelkomen we gastvrij iedereen, van welke levensbeschouwelijke of religieuze achtergrond ook.

In ons centrum leven heel wat verschillende mensen samen, net als in de maatschappij. We vinden het belangrijk dat iedereen elkaar waardeert. Respect is dan ook heel belangrijk in ons centrum. De leerkrachten gaan warm en respectvol om met de leerlingen en verwachten dat ook van onze leerlingen. We zijn ons bewust van de unieke waarde van elke jongere en elke medewerker.

We gaan voor kwaliteit in al onze processen. We willen ons onderscheiden door innoverend onderwijs dat bouwt op de kracht van traditie. Hierbij gaan we voor relatiekwaliteit in al onze contacten.

We zijn ook bruggenbouwers. Dit houdt in dat we alle kansen om samen te werken met collega’s, ouders, andere scholen en werkveld aangrijpen. Dit onder het motto van synergie: 1 + 1 = 3. Hierbij staan we open voor nieuwe uitdagingen en onverwachte kansen. Synergie is bij ons de motor voor innovatie.

Petrus En Paulus West Pedagogisch Project Waarden
Petrus En Paulus West Pedagogisch Visie

VISIE

SAMEN SLAGEN

Petrus & Paulus WEST wil bouwen aan een warm schoolklimaat. We willen hecht samenwerken zodat iedereen slaagt in een gelukkig leven. We willen talenten laten ontluiken met het oog op het brengen van meerwaarde in de samenleving.

In onze organisatie komen de leerlingen op de eerste plaats: ze moeten zich thuis voelen op school. We willen dat ze leren in team werken. We dagen ze uit om hun grenzen te verleggen. Petrus & Paulus heeft daar toe de grootst mogelijke waaier van gedegen opleidingen in huis.

Het kader daar toe wordt gevormd door het lerarenteam en het ondersteunend personeel. Overleg, teamwork en participatie in de besluitvorming is hun drive. Ze worden hierin ondersteund door de schooldirecties en het schoolbestuur die zorgen voor een efficiënte en krachtige leeromgeving.
Op die manier willen we de baseline SAMEN SLAGEN waar maken, zowel voor leerlingen als voor het schoolteam.

STUDIEAANBOD

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je je graag inschrijven in ons CLW?