West Petrus En Paulus Onze School Internationaal Header

INTERNATIONAAL

We hebben een lange traditie van internationale projecten.

GTTI ANNEX

ONZE PARTNERSCHOOL IN
BANJUL, GAMBIA

In het kader van de stedenband Oostende-Banjul (een initiatief van het stadsbestuur Oostende) hebben we al jarenlang nauwe contacten met het Gambia Technical Training Institute Annex. Dat is een kleine nijverheidsschool in Banjul. Onze collega’s daar onderrichten bouw, elektriciteit, lassen en autotechniek. Ze doen schitterend werk, maar moeten roeien met de riemen die ze hebben. Daarom is onze steun voor hen een opsteker. Omgekeerd kunnen wij heel wat van hen leren: ze leren ons weer naar de essentiële dingen kijken: enthousiasme in het leren, sociale banden, familieleven, solidariteit, het belang van basisvaardigheden, volharding, …

We bezoeken hen regelmatig met leerlingen en leraren. Telkens zijn daar projecten aan gekoppeld. In het verleden hebben we o.a. een zonneboiler geïnstalleerd in het Victoria Hospital en hebben leerlingen onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit in de mangroves.

We ontvangen graag tegenbezoeken: onze partners zijn geregeld bij ons te gast. Wereldburgerschap wordt op die manier erg concreet.

Gtti Banjul
Skireis

SKIREIS

Sinds meer dan dertig jaar hebben we een bloeiende skiclub. Er is een reis voor iedereen (beginnelingen en gevorderden) in de krokusvakantie. Er wordt geskied in het Lechtal (Oostenrijk). In de paasvakantie is er om de twee jaar een skireis voor gevorderden. Daarvoor trekken we naar Zuid-Tirol (Italië)

JACHTLUIPAARDEN HELPEN

Op het eind van het schooljaar 2019-2020 trekken een tiental leerlingen van het 6de en 7de jaar BSO naar Zuid-Afrika. Ze gaan er in het Feracare Wildlife Centre in Limpopo dierenverblijven bouwen waardoor er ter plaatse een dierenkliniek kan worden gerealiseerd. Op die manier moeten straks zieke of gekwetste jachtluipaarden niet langer onder verdoving tientallen kilometers ver vervoerd worden, wat grote stress en overlijdensrisico’s met zich meebrengt. Het Feracare Wildlife Centre heeft een uiterst waardevolle werking in het streven naar natuurbehoud. Naast de jachtluipaarden herbergt het natuurdomein tal van andere wilde dieren. Je vindt er giraffen, nijlpaarden, wildebeesten, zebra’s, slangen, enz.

Feracare
Polen

POLEN

Elk jaar gaan de 7de specialisatiejaren BSO op reis naar Polen. In dit fascinerende land ontdekken ze onder andere Warschau, Krakau en Auschwitz. Als afsluiter van de schoolcarrière is dit telkens een voltreffer.

BENTLEY

De leerlingen van de TSO-afdeling Autotechnieken bezoeken de Bentley-fabriek in Engeland. Een unieke kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de zeer exclusieve merk.

Bentley

STUDIEAANBOD

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je je graag inschrijven in ons CLW?