West Petrus En Paulus Onze School Activiteiten Header

ONZE ACTIVITEITEN

Tussen de middag is er heel wat te doen op school. Een greep uit de activiteiten.

SPORT

Wie zin heeft, kan onder leiding van de LO-leraren sporten. Er worden ook minivoetbaltornooien gehouden.

Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Sport
Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Fietsatelier

FIETSATELIER

Licht kapot? Remkabeltje stuk? Zet je fiets weer helemaal in orde! We hebben een fietsatelier waar leraren je helpen aan je fiets te sleutelen. We vragen gewoon de kostprijs van de materialen (plakkers, een kabeltje, een remschoentje).

Je moet het wel zelf doen, maar als je er wat handig in wordt, dan kun je helpen om van een paar oude wrakken weer een nieuwe fiets te maken.

INTERNET

Iets opzoeken? Surfen op het internet? Een leraar zal je hierin begeleiden.

Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Interne
Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Middagspelen

MIDDAGSPELEN

De leerlingen van de eerste graad kunnen terecht in het ‘zwembad’ (er staat wel geen water in) voor middagspelen: tafeltennis, WII, tafelvoetbal, snooker, … Wie zin heeft, kan zelfs DJ spelen.

GITAARLES

Muziekliefhebbers kunnen gitaarakkoorden leren spelen. Misschien het begin van een carrière als rockartiest!

Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Gitaarles
Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Gezellig Samen

WERKEN OF GEZELLIG SAMEN KLETSEN

Bij slecht weer kun je terecht in een verwarmde binnenruimte; Daar kun je huiswerk maken, of met vrienden kletsen. Bij goed weer hebben we banken en picknicktafels op de speelplaats. Je kunt dan ook basketbal spelen, of minivoetbal.

PPW-SKICLUB

In de kerstvakantie skiën we in Oostenrijk (Lechtal). Beginnelingen en gevorderden zijn welkom. Je krijgt les van Nederlandstalige monitoren. We bieden comfort tegen onklopbare prijzen.

In de krokusvakantie of paasvakantie skiën we om de twee jaar (dit jaar weer voorjaar 2019) in Zuid-Tirol, Italië. Dit is een skireis voor gevorderden.

Petrus En Paulus West Onze Activiteiten Skiclub

Het begon in 1965, toen leraar André Boussy het initiatief nam voor de oprichting van de skiclub. Hij wou de leerlingen in de mogelijkheid stellen om deze toen nog relatief elitaire sport aan democratische prijs te beoefenen en hen tegelijk een unieke beleving aanbieden in het prachtig kader van de Oostenrijkse Alpen. Dertig leerlingen beten in de kerstvakantie van 1965 de spits af en de skiclub was vertrokken voor een schitterend verhaal. Een kleine rekensom toont aan dat op vandaag zo’n kleine 3000 leerlingen de wintersport leerden kennen dankzij de skiclub, want deze groeide voortdurend en breidde haar activiteiten verder uit.

Niet alleen de naam veranderde in PPW-skiclub, maar naast meer dan een halve eeuw trouw bezoek aan het Lechtal, waarvoor de skiclub trouwens werd gevierd door de plaatselijke autoriteiten, werd vanaf 2011 tweejaarlijkse een extra skireis ingelast, meer bepaald naar Italië en dit tijdens de paas- of krokusvakantie.

De PPW-skiclub biedt tijdens de skireizen, naast de sportbeoefening zelf, gevarieerde avondanimatie aan zodat de leerlingen zich geen moment hoeven te vervelen. Verder beschikt het over eigen ski- en snowboardmonitoren en stelt het de deelnemers alle skimateriaal te beschikking vanuit haar eigen uitgebreide skishop.

STUDIEAANBOD

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je je graag inschrijven in ons CLW?